Herman Van Rompuy posjetio Prištinu

Radiosarajevo.ba
Herman Van Rompuy posjetio Prištinu

Herman Van Rompuy (foto: Getty Images)

Predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompuy ocijenio je danas u Prištini da je vladavina prava jedan od prioriteta EU na Kosovu i da je zbog toga misija EULEX-a od ključnog značaja za evropsku perspektivu Kosova.

Jačanje sistema vladavine prava na Kosovu je u fokusu Evropske unije, rekao je Van Rompuy nakon susreta s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom i premijerom Hašimom Tačijem.

"Vladavina prava je jedna od osnovnih vrijednosti Evropske unije i jedan od naših najznačajnijih prioriteta ovdje na Kosovu", rekao je Van Rompuy.

Predsjednik Evropskog savjeta je visoko ocijenio dosadašnje rezultate mirovne misije na Kosovu, za koje je nagasio da su ponekad postignuti u veoma teškim uslovima.

Van Rompuy je dodao da EULEX dokazuje da je EU snažno orijentisana borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da je ta borba od ključnog značaja za razvoj Kosova i njegove evropske ambicije.

Slobodnaevropa.org

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije