HDZ-ov načelnik fizički napao vlasnicu kafića: "Ne mogu spavati, sva se tresem"

1
Radiosarajevo.ba
HDZ-ov načelnik fizički napao vlasnicu kafića: "Ne mogu spavati, sva se tresem"
Foto: MojPortal / Napad u Severinu

Vlasnica kafića u Severinu Iva Milka Kramarić tvrdi da je proteklog vikenda verbalno i fizički napao načelnik Općine Severin Žarko Žgela.

Kontaktirali su Ivu Milku Kramarić koja je još uvijek u šoku zbog svega što se te noći događalo.

"U nedjelju nešto iza 23 sata nazvala me je uznemirena djelatnica kafića i rekla da ona više tamo ne može raditi i da mi vraća ključeve. Pitala sam je što se dogodilo, a ona mi je kazala da je načelnik Žgela i njegovi prijatelji maltretiraju.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Rekla mi je da je on vuče za ruku i da joj je zavrnuo ruku. Naime, ona im više nije htjela dati piće jer su bili u vidno alkoholiziranom stanju, bio je kraj radnog vremena, a osim toga na stolu su imali još dvije litre vina i vodu. Odmah sam sjela u auto i otišla tamo.

Kad sam došla, zatekla sam načelnika Općine Severin na šanku kako se raspravlja s mojom radnicom, a iza njega je stajao njegov prijatelj. Kad sam to vidjela rekla sam da mi ih je dosta, da ne želim više da dolaze u moj kafić i zamolila ih da izađu iz lokala", započela je svoju priču vidno uznemirena vlasnica kafića "Kramarić" u Severinuk, dodajući kako je tada načelnikov prijatelj počeo na nju vikati.

Drugi napad za šest dana: Emmanuel Macron ponovo "popio" šamar

Drugi napad za šest dana: Emmanuel Macron ponovo "popio" šamar

"Govorio je kako moje konobarice ne valjaju i da se one njima moraju podati. Isto tako mi je rekao da mu prepustim lokal ako ga ne znam voditi. Rekla sam mu da mi ne pada na pamet i ponovo ih zamolila da izađu van iz kafića. I onda su napokon izašli na terasu, a ja sam se maknula i čekala da se pokupe i odu", nastavlja Iva koja tvrdi da su je u kafiću vrijeđali i prolijevali piće.

Kada su oni izašli na terasu, došao je jedan mladić ispred lokala koji je htio popiti piće.

"Oni su automatski krenuli na njega. Unosili su mu se u facu i počeli ga tući. Tada su se u tučnjavu uključili još neki gosti kafića koji su zapravo mene branili jer su čuli i vidjeli što su mi sve govorili. U tom trenutku načelnik je nasrnuo na jednog dečka iz sela. Došla sam do njih i pitala načelnika: "Šta to radite? Vi biste ovdje trebali biti neki primjer". On mi je na to opsovao i počeo vikati: "Znaš li ti ko sam ja? To je moje selo!".

Šok u Hrvatskoj: Pijan hicem iz pištoljem pogodio sebe i dijete

Šok u Hrvatskoj: Pijan hicem iz pištoljem pogodio sebe i dijete

"Kada sam mu na to rekla da ću ga staviti u novine, primio me za vrat. Odgurnula sam ga od sebe i maknula se pred terasu jer sam ga se bojala, a i znala sam da je tamo kamera. On je došao za mnom i krenuo me šamarati. Ja sam se micala u desnu stranu, a kada sam mu okrenula leđa, počeo me šakama udarati po glavi", prepričava Iva i dodaje kako ga je onda muškarac, koji je bio s njim u društvu, strpao u auto i odvezao.

"I taj njegov prijatelj koji ga je odvezao mi je svašta govorio. Rekao mi je da nisam normalna i da sam ja izazvala tučnjavu", u jednom dahu govori Iva.

Nakon toga je došla policija koja je razgovarala s vlasnicom kafića, a danas je od nje pokupila i snimke nadzornih kamera.

Prema saznanjima vlasnice kafića, policija tu noć navodno nije obavila razgovor s načelnikom, niti ga alkotestirala jer nije zatečen na mjestu događaja.

Iva Milka Kramarić
Foto: Moj portal: Iva Milka Kramarić

"Koliko sam čula, oni su sutradan razgovarali s načelnikom, a dvojicu braće koji su s njim bili u društvu navodno još traže. Bilo kako bilo, niti jedan od njih neće moći reći sucu da nije bio pod utjecajem alkohola jer se sve vidi na snimkama nadzornih kamera", kaže Iva ističući kako joj se načelnik nakon svega nije javio niti izvinio zbog svega što joj je napravio.

"On okolo govori da su to sve izmišljotine, no zato postoje snimke. Iskreno, bojim ga se, i ja više u Severin neću ići bez obzira što mi je tamo kafić. Ići će suprug. Naime, koliko mi je poznato već se događalo da su mu se neki ljudi znali suprotstaviti pa im je on prijetio", nastavlja Iva kojoj ni jučer nije bilo dobro te je, kaže, četiri sata provela na Hitnoj.

Napravili su joj sve pretrage, srećom, sve je u redu, no doživjela je takav šok od kojeg se još dugo, dugo neće oporaviti.

"Ne mogu navečer zaspati, sva se tresem. Čula sam se danas s advokaticom, podići ću tužbu jer preko ovoga ne mogu prijeći. Do kad taj čovjek misli da može raditi šta god hoće bez ikakvih posljedica? Da može tući okolo ljude, dizati ruku na ženu? Prestrašno", priča Iva na rubu suza.

Iva Milka Kramarić
Foto: Moj portal: Iva Milka Kramarić

Ispričala je i kako ovo nije prvi put da ima problem s načelnikom.

"Konobarica mi je rekla da ju je do sada već četiri puta maltretirao. Dakle, ja sam s njim već četiri puta o tome razgovarala, doduše, dok je bio trijezan. A on je sasvim drugi čovjek kad je trijezan, rekla je na kraju Iva koja je uprkos strahu zbog dobivenih batina hrabro istupila u javnost kako se takve stvari više nikada nikome ne bi dogodile.

Pokušali doći do načelnika Općine Severin, Žarka Žgele, no on se nije javljao na mobitel.

Nevin proveo 13 godina u zatvoru: Njemačka mu za svaki dan treba isplatiti 75 eura

Nevin proveo 13 godina u zatvoru: Njemačka mu za svaki dan treba isplatiti 75 eura

Kontaktiran je i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Mira Totgergelija i on je rekao kako je Žarko Žgela na vlastiti zahtjev istupio iz HDZ-a.

"Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja. Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica", kaže Totgergeli, piše mojportal.hr, a prenosi jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije