Haos u Italiji: Na svadbi se srušio plafon samostana na goste

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Italiji: Na svadbi se srušio plafon samostana na goste
Foto: Collage / Srušio se plafon na svabi

Na goste na svadbi u Italiji srušio se plafon samostana, a povrijeđeno je najmanje 35 ljudi, od toga je šestero u teškom stanju, javljaju talijanski mediji. Među hospitaliziranima su i mladoženja i mladenka.

Nesreća se dogodila u Pontelungu, na periferiji grada, u bivšem samostanu Giaccherino koji se koristio kao mjesto za zabavu. Plafon se srušio na prvom spratu.

Iako je dio ljudi već otišao sa zabave, šezdesetak, uglavnom mladih ljudi, ostalo je u dvorani i plesalo, a plafon je odjednom pao na njih.

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Na mjesto nesreće odmah su stigli deseci vozila hitne pomoći, vatrogasci i policija, a došao je i gradonačelnik Alessandro Tomasi koji je rekao da je bolnicama javljeno da se pripreme na primanje većeg broja pacijenata.

Načelnik Toskane Eugenio Giani na Facebooku je objavio da je više od 100 spasdilaca na mjestu nesreće. Kazao je kako je ovo mogla biti užasna tragedija te je zahvalio svima koji su učestvovali u akciji spašavanja, javlja Jutarnji.hr.

[twitter]https://twitter.com/bryan_toni76649/status/1746291312788152592[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/bryan_toni76649/status/1746295444194431044[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije