Haos u Beogradu: Pretučen taksista, blokirane ulice

Radiosarajevo.ba
Haos u Beogradu: Pretučen taksista, blokirane ulice
Foto: RAS Srbija / Taksisti blokirali ulice na Novom Beogradu

Tenzija koja već mesecima vlada na ulicama glavnog grada Srbije, među raznim grupama koje na ovaj ili onaj način obavljaju taksi prevoz u Beogradu, po svemu sudeći je dovela do prvog ozbiljnijeg incidenta.

Na Novom Beogradu je oko 14.30 sati došlo do fizičkog okršaja dvojice vozača, da bi ubrzo na ugao Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića počelo da pristiže par stotina taksista sa svih strana.

Kako su za Blic kazali očevici, iz nepoznatih razloga, jedan od vozača u civilnom vozilu, koji, navodno taksira preko aplikacije "Kameo", bez ikakvog povoda napao je kolegu iz "Luks taksija". Napadač je pobjegao, a povrijeđeni je prevezen u Urgentni centar.

"Riječ je o civilnom vozilu, imamo registarske tablice, tražimo od policije da odmah utvrdi ko je bio napadač. Sumnjamo da je riječ o licu koje prevozi putnike za 'Kameoi", rekli su okupljeni taksisti.

Policija je na terenu i pokušava da spreči teži incident, saobraćaj se u ovom dijelu grada odvija veoma usporeno pošto je nekoliko traka blokirano.

"Prema našim informacijama napadač je iz firme 'Kameo' koja nelegalno obavlja taksi prijevoz u Beogradu", rekao je za "Blic", Vlado Bulatović, prvi čovjek Strukovnog udruženja taksi prevoznika (SITAB).

Međutim, Aleksandar Bijelić, prvi čovjek Saveza taksi udruženja Srbije, koje okuplja i najveća beogradska taksi udruženja, nezvanično je rekao da "ima spisak svih vozila Kameo, te da se sporni automobil ne vodi na njih".

Prema nezvaničnim informacijama, grupa od stotinak taksista iz raznih beogradskih udruženja planira da krene u protestnu vožnju do centra grada.

"Nećemo se razići dok ne uhapse napadača", poručuju okupljeni.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta, atmosfera na Novom Beogradu je veoma napeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije