Haos na letu za Dalmaciju: Putnik u alkoholiziranom stanju napravio nered u avionu

2
Radiosarajevo.ba
Haos na letu za Dalmaciju: Putnik u alkoholiziranom stanju napravio nered u avionu
FOTO: Dalmacija danas / Avion/Ilustracija

Općinski sud u Zadru izrekao je novčanu kaznu od 100 eura (195.88 KM) hrvatskom državljaninu koji je na Aerodromu Zadar napravio nered nakon slijetanja aviona iz Londona.

Prema pisanju hrvatskih medija on je tek sada novčano kažnjen, za incident koji je napravio 2. maja 2019. u 15.52 sati na aerodromu Zadar u mjestu Zemunik Donji na ulaznoj graničnoj kontroli, na stajanci zapalio cigaretu, a na što je upozoren od strane policijskog službenika te je uz negodovanje ugasio.

Bio je u vidno alkoholiziranom stanju (zadah, teturanje, nerazgovijetan govor) te je pri ulasku u prostor međunarodnog dolaska putnika počeo je galamiti i vrijeđati ostale putnike riječima: "Maknite se, pi*** vam materina ja sam na redu" i naguravati ostale putnike s namjerom da dođe prvi na red za obavljanje granične kontrole.

Mostar danas dobiva novu avioliniju do Beograda: Aleksandar Vučić prvim letom stiže na aerodrom

Mostar danas dobiva novu avioliniju do Beograda: Aleksandar Vučić prvim letom stiže na aerodrom

Nastavio je s remećenjem javnog reda i mira te je nakon upozorenja odvojen od ostalih putnika te doveden u službene prostorije Stanice pomorske i aerodromske policije Zadar, bez upotrebe sredstava prisile.

Okrivljeniku su upućeni pozivi za raspravu na koje se nije odazvao, a dostavna služba je na povratnice stavila naznaku "odselio". Na kraju je rasprava sazvana putem oglasne ploče Suda te su izneseni dokazi o prisutnosti alkohola u krvi od 1,59 g/kg.

Drama na aerodromu: Putnik otvorio vrata tokom polijetanja, nastao haos

Drama na aerodromu: Putnik otvorio vrata tokom polijetanja, nastao haos

Utvrđeno je i kako je u jutarnjim satima spornog dana došao na aerodrom u Londonu, gdje je u kafiću na aerodromu čekao da obavi check in i graničnu kontrolu. Nakon toga je u 'Duty free shopu' kupio flašu viskija te je popio tokom leta pa se ne sjeća daljnjih događaja nakon slijetanja na Aerodromu Zadar.

Ovakvim postupanjem okrivljenik je povrijedio odredbu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te ga je osudio na plaćanje novčane kazne od 100 eura (195.88 KM), prenosi dalmacijadanas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije