Grozni detalji zločina koji je šokirao Balkan: "Dijete bilo u majčinom naručju kad je Goran napao"

1
Radiosarajevo.ba
Grozni detalji zločina koji je šokirao Balkan: "Dijete bilo u majčinom naručju kad je Goran napao"
Foto: PrtScr / Facebook / Goran K. bacio se pod kamion nakon zločina

U devet minuta su stala tri poziva policiji. I policijska intervencija.

Ali, na žalost, u njih je stala i još jedna stravična priča u kojoj je dugogodišnje porodično nasilje eskaliralo do te mjere da je okončano na najstravičniji mogući način: smrću djeteta starog godinu i po dana, teškim povredama njegove majke, kojoj se ljekari još bore za život, i na kraju i smrću 43-godišnjeg napadača, koji je nakon sumanutog čina i još sumanutijeg bijega automobilom, tokom kojeg je skrivio dvije lakše nesreće, presudio sam sebi, bacivši se pod kamion.

Goran K. (43) je u srijedu u Zagrebu sjekirom ubio djevojčicu (1), a njenu majku D.P. (42) teško povrijedio u kući u zagrebačkom naselju Kozari putevi.

Crna Gora: Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Crna Gora: Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Užas u Zagrebu: Muškarac napao ženu i dijete sjekirom. Preminula jednoipogodišnja djevojčica

Užas u Zagrebu: Muškarac napao ženu i dijete sjekirom. Preminula jednoipogodišnja djevojčica

Poslije zločina Goran je skončao pod točkovima kamiona na auto-putu A3, nedaleko od Kosnice, pod koji se bacio i tako oduzeo sebi život.

Djevojčica je podlegla povredama, a ljekari se i i dalje bore za život njene majke, inače bivše supruge ubice. Nasilje je prema riječima majke D.P. počelo u srijedu već oko 14 sati. Goran je došao na adresu svoje bivše partnerke i započeo svađu koja je potrajala satima.

"Došao je, vikao, svađali su se, ni sama ne znam oko čega. U nekom trenutku ona je njega izgurala iz kuće. On je negdje u dvorištu kuće našao sjekiru, kojom je razvalio vrata kako bi ušao. D. P. je u tom trenutku držala dijete u rukama. Zamahnuo je prema njoj, ali je zahvatio i dijete. Ona je pala u nesvijest, dijete na pod, a on je pobjegao automobilom. Uskoro je došla hitna pomoć, pokušavali su da ožive dijete, ali ono nije davalo nikakvog glasa, nije ni plakalo, ništa. Jednim kolima dijete je odvezeno u bolnicu Rebro, a drugim kolima majka u Dubravu. Nikada nisam vidjela da hitna tako brzo vozi", rekla je prijateljica žrtvine majke u čiji je iskaz Jutarnji list imao uvid.

Kako kažu komšije u naselju, ubijeno dijete nije Goranovo. Sjekira je zahvatila njeno najmlađe dijete čiji se otac I. S. trenutno nalazi na radu u Njemačkoj i obavješten je o smrti djeteta.

Goran je, kako kažu, u naselju oduvijek bio problematičan i često je bio "po zatvorima".

Od 2016. do 2020. zbog, kako je na konferenciji za medije rekla Nikolina Grubišić Požar, upravnica Odjeljenja maloletničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladih i porodice PU zagrebačke, 43-godišnjak je tri puta prijavljivan zbog djela koja spadaju pod porodično nasilje. Jednom je bio prekršajno prijavljen, dva puta krivično i to zbog prijetnje i povrede prava djeteta. U oba ta slučaja nad njim je sprovedeno kriminalističko istraživanje, bio je priveden i bile su mu određene i mjere opreza, zabrane približavanja bivšoj 42- godišnjoj partnerki koju je sada pokušao da ubije. Ali te mjere opreza su mu odlukom suda ukinute u martu 2021. Jer više nije bilo razloga za njih.

U Zagrebu ubijena beba, mama teško ozlijeđena: U ovoj kući se desio stravičan zločin

U Zagrebu ubijena beba, mama teško ozlijeđena: U ovoj kući se desio stravičan zločin

Policija o samim detaljima događajima ne želi previše da govori, ali u opštim crtama pojasnili su da su prvi poziv dobili u 20.26, da je 43-godišnjak dijete i ženu izudarao sjekirom i da je slučaj kvalifikovan kao teško ubistvo i pokušaj teškog ubistva.

"Policiju je zbog porodičnog nasilja nazvala žrtva i policajci su odmah krenuli na mjesto događaja jer takve situacije tretiramo ozbiljno. Njima je do mjesta događaja trebalo devet minuta, a za to vrijeme su dobijene još dvije dojave. Anonimne. Vjerovatno od komšija. Kada su policajci došli na mjesto događaja, našli su teško povrijeđenu ženu i dijete. Odmah su počeli da im pružaju pomoć. U međuvremenu je došla Hitna i počeo je uviđaj. Dok je trajao, stigla je dojava o nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Uskoro je taj događaj povezan s ovim na Peščenici, odnosno utvrđeno je da je riječ o počiniocu. Bježeći automobilom, izazvao je dvije lakše nesreće s materijalnom štetom. Negdje u blizini aerodroma udario je u ogradu. Nakon toga je izašao iz automobila i jedno vrijeme hodao po putu. Prešao je na drugu stranu i onda se namjerno bacio pod kamion", rekla je Marija Goati, portparolka PU zagrebačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije