Granice poslušnosti stranačkih botova: Jeste, kupio je dinosaurusa!

Radiosarajevo.ba
Granice poslušnosti stranačkih botova: Jeste, kupio je dinosaurusa!
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Vijesti da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović "kupio jedinog živog dinosaurusa za 1,7 miliona", da je Vuk Jeremić od "pokradenih para kupio privatno ostrvo" na kom "sadi" LSD, a Dragan Đilas kupuje "pande, činčile i leoparde" da sašije ženi bundu… nisu proistekle iz mašte Pajtonovaca.

Dio su svojevrsnog sociološkog eksperimenta koje je, iz šale, pokrenuo Veljko Mladenović, mladić iz Nemačke koji je sa grupom prijatelja želio da utvrdi dokle ide poslušnost botova SNS.

Rezultati su ga, kako kaže, iskreno porazili. Nakon skoro dva mjeseca “trolovanja” na grupama podrške predsjedniku Aleksandru Vučiću, gde su pojedini članovi iskreno povjerovali da se u Srbiji može kupiti i dinosaurus, samo ako se ima dovoljno novca u budžetu, ali i otvoreno pozivali na “klanje” neistomišljenika, šala je prestala da bude smiješna, piše Nova.rs.

“Posetio sam neke stranice koje podržavaju Vučića, da sagledam situaciju iz ugla jednog prosečnog glasača SNS. Nisam mogao da verujem šta čitam. Pokušao sam da kometarišem, ali mi nisu dozvolili, pa sam kreirao lažni nalog koji je adminu stranice delovao prihvatljivo. Zajedno sa drugarima, koji su takođe napravili fejk naloge, počeli smo da ih bombardujemo “bajkama”, kaže Veljko, ističući da su se međusobno takmičili ko će izmisliti bizarniju vijest.

Tako se, pored životinjskog carstva, na Facebook grupi Moja SNS stranka, može naći i vijest da nepostojeća Bugarska partija progresa, u koaliciji sa LSV i izmišljenim albanskim biznismenom želi da “otcijepi dio Srbije od Dimitrovgrada do Negotina” i da se pripoji matici Bugarskoj. Tu se našao i španski glumac Alvaro Morte, Profesor iz čuvene serije “La casa de papel”, koji je na ovoj stranici predstavljen kao “profesor Živko Mojsilović iz Žagubice”, navodno nedavno uhapšen “u jedno špansko selo blizu Lisabona” , jer je “pronevjerio pare iz poljoprivredne škole u Žagubici za vrijeme bivše vlasti”.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije