Gradonačelnik prijetio građaninu: Samljet ću te kao mljeveno meso

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik prijetio građaninu: Samljet ću te kao mljeveno meso
Gradonačelnik Subotice i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bogdan Laban potvrdio je da je pretio građaninu Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan".

Ali je demantovao optužbe da je tog čovjeka i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rječnika koji je koristio".

Na pitanje da li je preslušao snimak koji se sinoć pojavio na internetu i da li je autentičan, Laban je za portal Insajder rekao da nije čuo snimak, ali je potvrdio da je rekao Polovini, koji je prema snimku takođe član SNS-a, da će mu "iščupati grkljan".

 Na audio snimku koji je porodica Vladimira Polovine dostavila medijima, u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

Advokat Dušan Kliska, branilac Vladimira Polovine, rekao je agenciji Beta da je njegov klijent otišao u policiju da podnese krivičnu prijavu protiv Labana za fizički i verbalni napad, ali je potom sam Polovina zadržan u pritvoru, "bez obrazloženja".

Kliska je kazao da je sudija njegovom branjeniku zabranio da se javno oglašava do četvrtka, kada će biti saslušani svjedoci u postupku.

Na audio snimku između ostalog se čuje kako muška osoba, za koju se navodi da je gradonačelnik Subotice, psuje i prijeti smrću drugom muškarcu, za kog se navodi da je asistent Građevinskog fakulteta iz Beograda Vladimir Polovina.

"Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan... Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam",  čuje se na snimku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije