Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković podnio ostavku

0
Anadolija
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković podnio ostavku
Foto: Facebook / Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Vuković je kazao da su danas, verifikacijom mandata odbornicima novog saziva Skupštine Glavnog grada, formalno stvorene pretpostavke za početak formiranja nove vlasti u Podgorici.

"U skladu s obećanjem koje sam dao sugrađanima, danas sam podnio ostavku na mjesto gradonačelnika", poručio je Vuković.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Rekao je da se nada da će novi gradonačelnik biti izabran u najkraćem roku, kako bi se izbjegli eventualni problemi u funkcionisanju sistema grada.

"Glavni grad ostavljamo u odličnom stanju. Sistem je maksimalno funkcionalan, kadrovski ekipiran i finansijski stabilan", naglasio je Vuković.

Ponovio da na računu Glavnog grada ostavljaju više od 17 miliona eura (34 miliona KM). Vuković je zahvalio svojim zamjenicima Slađani Vujačić i Časlavu Vešoviću, kojima danas prestaje mandat.

"Zahvalan sam i ostalim kolegama iz uprave grada, sekretarijata, privrednih društava i javnih ustanova", rekao je Vuković i dodao da je uvjeren da nijedan gradonačelnik nikada neće imati bolji tim.

Vuković je novoj gradskoj upravi poželio uspjeh u radu.

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Podgorice održana je danas. Za sutra je planiran nastavak sjednice, na kojoj će biti izabrani predsjednik Skupštine i gradonačelnik. Novu većinu u gradskom parlamentu činiće Pokret Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i GP URA.

Za predsjednicu Skupštine biće izabrana Jelena Borovinić-Bojović iz Demokratskog fronta, dok će za novu gradonačelnicu biti izabrana Olivera Injac iz Pokreta Evropa sad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije