Gradonačelnik Petrinje se oglasio nakon što je rekao da mu novac ne treba

3
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Petrinje se oglasio nakon što je rekao da mu novac ne treba
Facebook / Darinko Dumbović

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović danas je izjavio da neće uzeti 30 miliona kuna pomoći države.

"Prespavao sam i prelomio. Neću uzeti 30 milijuna kuna koje je župan Ivo Žinić, od ukupno 100 milijuna za područja pogođena potresom, dodijelio Petrinji. Ako Vlada želi pomoći Petrinjcima, neka nam izravno pošalje pomoć, i to na temelju stručne procjene", izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, piše index.hr.

Nešto kasnije u toku današnjeg dana, pojasnio je da nije vratio novac za obnovu, već je rekao da mu ne treba.

"Ja ga nisam vratio, samo sam rekao da ga ne trebam. Rekao sam da sam prespavao noć i da sam donio odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva, za moj stožer i mene kao čovjeka. Mi smo ljudi, izgubili smo svoj grad i nismo kamen. Emotivno normalno da moramo reagirati. Mislim da svi imamo šansu da stanje popravimo. Razgovarao sam s premijerom i dao sam mu do znanja da moramo imati još snažniju komunikaciju u preraspodjeli sredstava", rekao je Dumbović u centru Petrinje gdje su obilježavali Dan žalosti.

Smatra da se novac pomoći ne bi trebalo politizirati da način da mu se govori da se radi o predizbornoj kampanji.

"Moja kampanja je na neki način umrla s gradom. Ovdje nema kampanje ni politike, samo jasni stavovi da je Petrinja najgore razrušen grad na ovom području", kazao je Dumbović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije