Građani i turisti u Vodicama piju zagađenu vodu s fekalijama

Radiosarajevo.ba
Građani i turisti u Vodicama piju zagađenu vodu s fekalijama
Veliki skandal pogodio je Vodice kod Šibenika u jeku rekordne turističke sezone, jer trenutno tamo boravi oko 20.000 gostiju, a najelitniji turistički dio Vodica ima problem s vodom, jer je otkriveno da su građani i turisti pili zagađenu vodu

Kako pišu hrvatski mediji, turisti su primijetili da je voda iz slavina zamućena. Voda je poslana na analizu i otkrivene su fekalije. Osim toga, dodatni udarac turističkoj sezoni je i nestanak vode u ulicama Blata i Prvićke, što je stotine turista već otjeralo iz ovog mjesta.

Prema saznanjima od ogorčenih građana Vodica, za sve su krivi investitori. Glavni investitor je dogradonačelnik Vodica Stipe Bosotin, čija je građevinska firma bila izvođač radova, kao i njegov poslovni ortak - građevinski poduzetnik Zoran Josipović, član Gradskog odbora HDZ-a grada Vodica i vijećnik Županijske skupštine u prošlom mandatu.

Građani tvrde i da je tokom izgradnje stambenih zgrada u Prvićkoj ulici, Stipe Bosotin bio i član Nadzornog odbora šibenskog Vodovoda.

Zbog svega ovoga jučer je u Vodicama održan mirni protest građana koji su ogorčeni novonastalom situacijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije