Grad Vodice uputio izvinjenje Zagrebu zbog bombaša

Radiosarajevo.ba
Grad Vodice uputio izvinjenje Zagrebu zbog bombaša

Grad Vodice na svojim je službenim web stranicama danas objavio ispriku cjelokupnoj hrvatskoj javnosti
, posebno građanima Grada Zagreba, zbog uznemiravanja koje je izazvala grupa građana Vodica, osumnjičena za aktiviranje eksplozivne naprave na Trgu bana Jelačića.
Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev ispriku nije pročitala na sjednici Gradskog vijeća, održanoj danas, što je ozlovoljilo vodički SDP, odakle su nekim medijima komentirali kako isprika objavljena na web stranicama nije dovoljna. Gradonačelnica, pak, takve komentare naziva smiješnima. Drži kako je isprika stavljena na službenu gradsku web stranicu dostupna svim medijima koji je mogu prenijeti i tako upućena svim građanima.

Istraga je u tijeku i još uvijek nisu poznati svi detalji, stoga Juričev Martinčev odbija komentirati bilo što više vezano uz taj slučaj.

Zagrebačka policija izvijestila je jučer da je za aktiviranje eksplozivne naprave na Trgu bana Jelačića u srijedu 23. januara osumnjičila šestoricu muškaraca koji su se o tome dogovorili u Vodicama, prije više od mjesec dana, a kao motiv navela je „obijest“. Određen im je jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke tokom istrage.

Mediji tvrde da su osumnjičeni Vodičani mahom iz uglednih obitelji, od kojih je jedan član Mladeži vodičkog HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je novinarima na upit hoće li HDZ-ovac snositi sankcije rekao "apsolutno, ovisi o njegovoj ulozi u svemu tome, no sigurno da će snositi sankcije".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije