Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja

0
Radiosarajevo.ba
Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja
Foto: EPA - EFE / Ubistvo makedonske tinejdžerke šokiralo region

U Sjevernoj Makedoniji se nastavlja potraga za 14-godišnjom Vanjom Gorčevskom koja je nestala u Skoplju na putu do škole. Od tada joj se gubi svaki trag, a policija ne staje sa potragom.

Prema podacima policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksni aparatić za zube i ima madež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu bluzu, crnu jaknu, crne hlače s džepovima sa strane i bijele patike sa smeđim prugama.

Odbijen zahtjev: Zločinac Ratko Mladić neće biti prebačen na liječenje u Srbiju

Odbijen zahtjev: Zločinac Ratko Mladić neće biti prebačen na liječenje u Srbiju

Djevojka je iz kuće izašla s ruksakom, a sa sobom je imala iPhone.

U vrlo kratkom roku njen telefon je isključen. Razrednica je odmah obavijestila majku da djevojčica nije na nastavi, nakon čega je majka prijavila nestanak policiji.

Muškarac, rodom iz BiH, otišao raditi u Njemačku - gubi mu se svaki trag

Muškarac, rodom iz BiH, otišao raditi u Njemačku - gubi mu se svaki trag

Vanjin mobitel posljednji je put lociran na mjestu Partizanski odeji kod kafića Broz. Ali zaposlenici kafića kažu da nisu ništa vidjeli. Policija je uzela snimke s njihovih kamera.

Kako je priopćeno iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice. Provjeravaju se svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji kako bi se pronašle informacije koje bi mogle dovesti do nestale djevojke.

"Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo predani pronalasku djevojke. Također smo u stalnom kontaktu s porodicom. Obavljen je niz razgovora s njoj bliskim ljudima i s ljudima za koje mislimo da je bila u kontaktu. Provjeravaju se informacije, video materijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Toni Angelovski.

Također, na ulicama glavnog grada Makedonije izlijepljeni su leci s Vanjinim likom.

O nestanku djevojčice oglasila se i njena majka na društvenim mrežama. Njena je objava masovno podijeljena mrežama i preplavljena komentarima. Neki od građana predložili su da se okupe i potraže djevojčicu, kao i da provjere kamere u blizini mjesta gdje je posljednji put viđena, piše Nova.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije