Grabar-Kitarović: Josip Broz Tito je bio inteligentan čovjek

Radiosarajevo.ba
Grabar-Kitarović: Josip Broz Tito je bio inteligentan čovjek
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL / Kolinda Grabar-Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u intervjuu za televiziju N1 ponovo komentarisala život u socijalističkoj Jugoslaviji.

Govorila je o mogućnosti putovanja jugoslavenskih državljana u druge dijelove svijeta.

Poručila je da se pasošom Jugoslavije moglo putovati, ali da je u Sjedinjene Američke Države nije poslao Josip Broz Tito već njen otac.

"Nije mene Tito tada poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to. To što se moglo izaći, nije bilo tek tako, slučajno. Josip Broz je bio vrlo inteligentan čovjek i kad je vidio da Jugoslavija ekonomski propada, da će se uskoro javiti bunt naroda - onda je polako počeo popuštati", mišljenja je Grabar-Kitarović.

Prilikom posljednje posjete Sjedinjenim Američkim Državama hrvatska predsjednica je, između ostalog, istakla da je rođena sa pogrešne strane Željezne zavjese.

Ova njena konstatacija i mišljenje o životu u bivšoj državi je izazvalo mnoštvo reakcija u Hrvatskoj i drugim državama regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije