Gotovina traži odgodu proglašenja počasnog građanina Splita

Radiosarajevo.ba
Gotovina traži odgodu proglašenja počasnog građanina Splita

Hrvatski general Ante Gotovina, koji je nedavno na Haškom sudu osuđen na 24 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u vojnoj akciji "Oluja", zamolio je da se odgodi inicijativa o njegovu proglašenju počasnim građaninom Splita i o imenovanju trga ili ulice po njemu.

Spomenuta inicijativa pokrenuta je u Gradskom vijeću Splita nakon haške presude, javila je Hina.

"General Gotovina zahvaljuje gradu Splitu, inicijatorima i svim gradskim vijećnicima na inicijativi, potpori i časti koja mu je tim prijedlogom ukazana i moli da se postupak odgodi za neka buduća vremena", priopćio je danas ured splitskog gradonačelnika.

Dodaje se da se taj odgovor generala Gotovine odnosi i na proglašenje počasnim građaninom Splita i na imenovanje ulice ili trga u tom gradu njegovim imenom.

HSP-ov vijećnik Luka Roguljić je na sjednici 21. travnja predložio da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita te da se po njemu imenuje jedan od središnjih gradskih trgova ili ulica, a predsjednica vijeća Nevenka Bečić je podsjetila da takav prijedlog postoji još od 2001. Svih 22 nazočnih vijećnika poduprlo je taj prijedlog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije