Gotovina se povlači iz javnosti

Radiosarajevo.ba
Gotovina se povlači iz javnosti

Nakon intervjua u kojem je Ante Gotovina, oslobođeni hrvatski general  otklonio spekulacije da bi se mogao baviti politikom, hrvatski mediji danas prenose kako će se general na dulje vrijeme maknuti iz javnosti te posvetiti obitelji i prijateljima.

Hrvatska televizija ovu je informaciju doznala iz krugova bliskih Gotovini, a mediji podsjećaju i na njegovu nedavnu izjavu da politika neće biti njegov izbor. 

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović demantirao je u razgovoru za HTV da je Gotovini ponudio savjetničko mjesto.

Istvoremeno, u Srbiji rastu antihrvatske tenzije prouzrokovane puštanjem hrvatskih generala Gotovine i Markača na slobodu. 

Srpski patrijarh Irinej žestoko se okomio na Haški sud, a srpski premijer Ivica Dačić presudu hrvatskim generalima opisao je kao samoubistvo tribunala.

"Pitanje je koliko je taj sud više legitiman i koliko s njim uopće treba nastaviti surađivati", rekao je Dačić te dodao: "U prošlosti smo imali hladni rat, a ovo je sada hladni mir", prenosi Danas.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije