Gore barikade na Kosovu, Vučić ide prema Banjama: Važne su riječi, ne oružje

Agencije
Gore barikade na Kosovu, Vučić ide prema Banjama: Važne su riječi, ne oružje
PrtScr / Gore barikade na Kosovu

Uprkos odluci kosovske vlade da otkaže posjetu Banjama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je krenuo ka srpskom selu. Vlada Kosova je, podsjećamo, odgodila posjetu Vučića selu Banje jer, kako je rečeno, ne mogu garantovati bezbjednost delegaciji.

Predsednik Srbije izjavio je da će pokušati da dođe do sela Banje, a ako ne bude uspio, doći će nekom drugom prilikom: "Pokušaću da stignem do sela Banje i obiđem Milana Kovačevića da mu uručim prigodne poklone i da ga obradujem. Pokušaću nekim okolnim putem, ne znam da li ću doći ili ne."

Podsjećamo, veterani Oslobodilačke vojske Kosova blokirali su put kod mjesta Trnava, koji vodi ka selu Banje u blizini Drenice, kako bi spriječili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti to mjesto.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je obaviješten da su Albanci na još jednom mjestu blokirali put kojim je trebalo da ide u selo Banje. Tim je povodom kazao da stvari treba da se rješavaju riječima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

"Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić. "Jutros je bilo jedno mesto , negde oko pola šest, šest, a sad kažu da su i na drugom mestu blokirali put, valjda ta jedna blokada nije dovoljna, pa kad preskočite te prve bagere i šlepere onda ćete da preskačete te druge. Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, a kad je neko dovoljno ohol i bahat i misli da pokazivanje simbola kojim bi mogli mene ili nas da uvrede grdno su se prevarili."

Put ka selu Banje blokiran je kamionom, postavljena je barikada od drva i guma, koja je potom i zapaljena. Na putu se nalaze i transparentni sa porukama "Vučić neće proći", "Vučiću vrati se", javlja RTK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije