Gordana Getoš Magdić predala se policiji

Radiosarajevo.ba
Gordana Getoš Magdić predala se policiji

Gordana Getoš Magdić, osuđena u sudskom procesu protiv Branimira Glavaša i još pet osoba za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, predala se hrvatskoj policiji. Sve do danas niko nije znao gdje se sklonila, a mediji su prenijeli izjavu njenog advokata Antuna Babića da nije u bjekstvu i da će se uskoro javiti na izvršenje kazne nakon što se oprosti sa svojim maloljetnim djetetom. Gordanu Getoš Magdić osječka policija je zatekla u zgradi u kojoj živi, a u trenutku kada je privođena u policijsku stanicu na rukama nije imala lisice.

Prvooptuženi Branimir Glavaš, koji je osuđen na 10 godina zatvora, i Gordana Getoš Magdić nisu prisustvovali izricanju presude. Nezvanično se saznaje da je Glavaš jučer ujutro napustio Osijek i da je uvečer navodno viđen u Tomislav-Gradu, te u obližnjem selu Grabovici. Također nezvanično, Glavaš, čiji su roditelji porijeklom iz Drinovaca kod Gruda, ima dvojno državljanstvo koje je nedavno stekao, a prijavljen je na adresi u Ljubuškom. On je u videoporuci nakon izricanja presude indirektno poručio da se neće predati vlastima. Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je novinarima da je najuže vođstvo stranke znalo da će presuda biti osuđujuća, pa je Glavaša sklonilo na sigurno.

Granična policija BiH, Agencija za istrage i zaštitu, te Uprava federalne policije nisu dobili zvaničan dopis od policijskih organa Hrvatske da je Glavaš pobjegao u BiH.

FTV/Index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije