Goranu Miliću oduzet stan u centru Beograda

Radiosarajevo.ba
Goranu Miliću oduzet stan u centru Beograda

Nakon 17 godina suđenja u Srbiji ugledni novinar HTV-a ostao je bez stana u Beogradu koji mu je 1986. dodijelila Radiotelevizija Beograd, čiji je Milić tada bio zaposlenik. U stanu od 90 četvornih metara, u Ulici Georgea Washingtona, u strogom središtu Beograda, još živi njegov posinak iz prvoga braka, no dobio je nalog za deložaciju sa 9. listopada, bez prava žalbe, kada će se u njega useliti sutkinja u čiju je korist Četvrti općinski sud i presudio.

Zbog cijeloga slučaja, Milić namjerava podnijeti kaznenu prijavu te se obratiti svim nadležnim institucijama, i srpskim, i u Strasbourgu, srpskom predsjedniku Borisu Tadiću, beogradskom gradonačelniku...

‘Borit ću se do kraja’


"Shvatio bih još da se radi o nekom mafijašu koji mi je oteo stan, ali ne mogu kad je riječ o sutkinji. Ovo je vrlo ozbiljan presedan i za građane srpske nacionalnosti koji su povratnici u Hrvatsku i koji im može veoma naštetiti. Namjeravam se obratiti svima i reći im da to riješe, neću stati", kaže Milić.

Ugledni TV putopisac ne želi posustati, jer u ovom slučaju ovo nije prva presuda, no još ne može javno reći ime sutkinje jednog od općinskih sudova u Beogradu koja se gotovo na nevjerojatan način domogla njegova stana.

Milić je, naime, 1986. taj stan dobio od RTV Beograd, no to nije bio klasični slučaj dodjele društvenoga stana.

"Do tada sam s porodicom, pokojnom suprugom, njezinim sinom i našom kćeri, imao garsonijeru od 26 kvadrata. Kada mi je RTV Beograd prvi put ponudio stan, radio sam kao dopisnik iz New Yorka pa sam im rekao kako to nema smisla, jer me nema. Nakon povratka u Beograd Televizija više nije imala na raspolaganju svojih stanova te su se nagodili s općinom Stari grad kako bi nam osigurali adekvatan smještaj."

"Tako je RTV Beograd platio, jednu trećinu, a ja sam dao garsonijeru i dobio stari, derutni, 70 godina stari stan i u njegovo uređenje uložio svu ušteđevinu od 20 hiljada dolara" - ispričao je Milić.

Kad je 1991. počeo rat u Hrvatskoj, Milić je iz Beograda otišao u Sarajevo, a u stanu je ostao njegov posinak. U međuvremenu, Milić se s jednom obitelji iz Sarajeva dogovara o zamjeni stanova i oni se doseljavaju , ali njegov posinak nastavlja živjeti s njima.

Arkanove prijetnje

"Negdje u to vrijeme spomenuta sutkinja, koja nikada nije živjela u tom stanu, izradila je ličnu iskaznicu na taj stan i sklopila ugovor o otkupu - objašnava novinar i dodaje kako je poslije čuo da je ta ista sutkinja na sličan način stekla još tri stana. Sarajevska obitelj, koja je tamo živjela do 2000. i s kojom je i danas u dobrim odnosima, doživjela je u tom razdoblju čak i to da im sjekirama po nalogu Brane Crnčevića iz Matice srpske, pokušaju razvaliti vrata." rekao je Milić.

"Za to vrijeme 15 godina u Zagrebu proveo sam kao podstanar, nisam mogao u Beograd sve dok je Arkan bio živ, jer mi je prijetio da će me ubiti. Ovome se ipak nisam nadao, jer su i svi susjedi svjedočili u moju korist, a ja u stan uložio puno novca", dodao je.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije