FTV se izvinila 'Crvenoj zvezdi' zbog slike Goebbelsa sa njihovim grbom

Radiosarajevo.ba
FTV se izvinila 'Crvenoj zvezdi' zbog slike Goebbelsa sa njihovim grbom

Federalna televizija (FTV) izvinila se sinoć javnosti i nogometnom klubu "Crvena zvezda" iz Beograda zbog gafa u prošlosedmičnom izdanju emisiju "Paralele", koju uređuje i vodi Mladen Marić, javlja Anadolu Agency.

U prilogu koji je tretirao rat u Siriji, ratove koje su vodile Sjedinjene Američke Države (SAD) u povijesti, a u kojem se spominjala i ratna propaganda, prikazan je jedan od glavnih saradnika Adolfa Hitlera, nacistički ministar propagande Joseph Goebbels, koji je govorio kako je "propaganda dobra kada uspije da zapali narod za neku ideju".

No, na fotografiji je Hitlerov saradnik, umjesto "svastike" na rukavu imao grb "Crvene zvezde" i značku košarkaškog kluba FMP iz Beograda.

Urednik Marić je pred sam kraj novog izdanja emisije na FTV objasnio kako se radilo o nenamjernoj grešci, te da se FTV izvinjava "Crvenoj zvezdi", klubu koji je, kako je rekao Marić, pronio slavu nogometa u bivšoj Jugoslaviji.

Pretpostavlja se da na FTV-u nisu obratili pažnju na sporni detalj na fotografiji koju su stavili u prilog. Ovaj gaf izazvao je priličnu pažnju u regiji, a informaciju o njemu prenijeli su brojni mediji u regionu, koji su to nazvali "velikim propustom bosanske televizije".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije