Fotografiju vunenog srca svi dijele nakon potresa u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Fotografiju vunenog srca svi dijele nakon potresa u Zagrebu
Foto: Instagram / Vuneno srce

Nakon potresa koji je u nedjelju u 6:24 probudio Zagreb i okolicu, mnogi se osjećaju potreseno, a razrušeni domovi u Markuševcu, Kašini i diljem Zagreba slamaju srce.

Tokom posljednja dva dana društvene mreže ispunila je fotografija srca na napuknutoj zagrebačkoj fasadi, spojenog plavim koncem. Mnogi su mislili da su pukotine nastale u nedjelju, a fotografiju su shvatili kao znak da će se jednog dana šteta popraviti, a Zagreb zacijeliti.

Vuneno srce djelo je dizajnerice Ivone koja na Instagramu koristi naziv Voona design.

Prošlog je ljeta učestvovala u projektu uličnih intervencija Okolo, a svoje srce smjestila je na zgradu u Habdelićevoj 1. Poruka njenog djela bila je, sada jako simbolično, da slomljeno srce može zacijeliti.

Fotografiju je sad i sama podijelila.

"Zagreb se danas osjeća upravo ovako. Najjači potres u zadnjih 140 godina pogodio nas je rano ujutro, a u starom gradu šteta je velika. I puno je straha u nama i oko nas. Nikada nisam htjela objaviti sliku slomljenog srca u ovakvom kontekstu. Ali pretpostavljam da je sve to dio života.

Mi ljudi smo mali i krhki. Pazite jedni na druge.

Možemo popraviti ovo. Nakon što ludio završi", napisala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije