FOTO: U susret Božiću i Novoj godini - Zagreb obukao praznično ruho

Radiosarajevo.ba
FOTO: U susret Božiću i Novoj godini - Zagreb obukao praznično ruho
/ FOTO: Anadolija

Božić i Nova godina su pred vratima, a u hrvatskoj prijestolnici Zagrebu sve je već ukrašeno i podsjeća na radost nadolazećih praznika.

Širom Hrvatske, pa tako i prijestolnice Zagreba, ovih dana vlada praznični duh. Jelke, sajmovi, ukrasi koji svijetle samo su neki od detalja koji krase hrvatsku prijestolnicu. Prazničnu atmosferu je ukrasio i slab snijeg koji daje dodatnu čar ukrašenoj hrvatskoj prijestolnici.

Ekipa Anadolu Agency (AA) zabilježila je samo dio atmosfere koja vlada u ovom gradu. U središtu grada, ali i u svim gradskim četvrtima postavljeno je 30-ak okićenih borova.

Na Trgu bana Jelačića, centralnom gradskom trgu, svakodnevno se odvija muzičko-umjetnički program. Na ulicama oko Trga bana Jelačića Adventski je sajam. Uz zvuk božićnih pjesama, građani svakodnevno uživaju u gradskoj šetnji i obavljaju posljednje pripreme za praznike.

Zagrepčanka Julijana Martinić kaže da u hrvatskoj prijestolnici živi oko 40 godina. Prema njenim riječima, praznična atmosfera se u Zagrebu ove godine više osjeti nego prethodnih godina.

Govoreći o promjenama koje je Hrvatskoj donio ulazak u Evropsku uniju (EU), Martinić kaže da se promijenilo mnogo.

“Ulazak u EU je donio mnoge pozitivne stvari. Treba nam još puno discipline”, pojasnila je Martinić za AA.

Učenik jedne srednje škole u Zagrebu Luka Plavec kazao je da se u pretpraznično vrijeme uvijek lijepo osjeća i da praznike jako voli.

“Svi su veseli oko mene. Trg Josipa bana Jelačića je ove godine stvarno jako lijepo uređen”, kazao je Luka i dodao da je Zagreb ove godine više okićen nego prethodnih godina.

On dodaje da se od ulaska Hrvatske u EU ništa bitno nije promijenilo.

“Postoje promjene, ali ništa radikalno”, rekao je Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije