FOTO: Snijeg okovao većinu gradova regije

Radiosarajevo.ba
FOTO: Snijeg okovao većinu gradova regije
/ FOTO: Anadoly Agency

U većem dijelu Bosne i Hercegovine od ranih jutarnjih sati intenzivirane su snježne padavine, snijeg pada u većini zemlje, a odvijanje saobraćaja je otežano, javlja Anadolu Agency.

U glavnom gradu BiH, Sarajevu, jutros je otežano odvijanje saobraćaja, a formirane su duge kolone vozila.

U većini Hrvatske danas je oblačno sa snijegom. Padavine su intenzivnije u Lici i Gorskom Kotaru, gdje mjestimično ima snijega i poledice na cesti.

Meteoroloizi najavljuju nastavak padavina tokom dana i u narednoj noći.

Oblačno sa snijegom danas će, prema najavama meteorologa biti i u Srbiji, a vozači su upozoreni da na put ne kreću bez zimske opreme.  Padavine su intenzivirane i u dijelovima Crne Gore.

Na većini putnih pravaca u regiji saobraćaj se zbog padavina, poledica i vjetra odvija otežano, posebno na planinskim prevojima.

“Danas i u toku noći bit će padavina, u najvećem dijelu BiH u obliku snijega, naravno osim doline Neretve, gdje će padati kiša. Sutra padavine prestaju ali već u četvrtak nailazi jugovina, koja opet donosi padavine, ali ovaj put i više temperature. Opet, temperature neće porasti previše tako da će u našim planinama opet padati snijeg, dok će mjestimično biti kiša sa snijegom“, rekao je Željko Majstorović, klimatolog Federalnog hihrometeorološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije