FOTO: Djeda mrazevi na motorima okupirali Beograd

Radiosarajevo.ba
FOTO: Djeda mrazevi na motorima okupirali Beograd
/ Foto: AA

Ispred Gradske skupštine u srbijanskoj prijestolnici Beogradu jutros je počelo okupljanje trista Djeda mrazeva na motorima, koji će šestu godinu za redom, podjelom trista paketića i vožnjom na motociklima, usrećiti djecu ometenu u razvoju, koja borave u Domu u Sremčici, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Predsjednik asocijacije motociklista Srbije, Ivan Pavlović rekao je da se svake godine okupljaju u okviru akcije Djeda Mraz.

"Svake godine se okupljamo, posljednje subote u godini, obučeni u Djeda mraz odijela, na motorima ispred Gradske Skupštine i onda u organizovanoj kontroli, sa policijskom pratnjom idemo u Sremčicu u Dom za djecu ometenu u razvoju i nosimo im 300 paketića“, rekao je.

Ono što će ovu godinu razlikovati od prethodnih, prema riječima Pavlovića, jeste to što će motociklisti djecu iz Doma sprovesti u koloni do Beograda, do osnovne škole na Vračaru, gde će djeca izvesti svoju priredbu.

Zoran Livaja, menadžer Asocijacije motociklista Srbije, naveo je da „ono što je danas posebna radost jeste eksplozija energije kod te djece. To će biti događaj koji će trajati ceo dan, a o kojem će oni pričati narednih šest mjeseci, a drugih šest mjeseci će se pripremati za novu aktivnost.“

Asocijacija motociklista Srbije inače se bavi aktivnostima bezbjednosti vozača motociklista tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije