Filmske scene u Zagrebu: U bijegu od policije 12 puta prošao kroz crveno pa se zabio u nadvožnjak

0
Radiosarajevo.ba
Filmske scene u Zagrebu: U bijegu od policije 12 puta prošao kroz crveno pa se zabio u nadvožnjak
Foto: Screenshoot / Ilustracija / Hrvatska policija

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 8. aprila ispitalo 22-godišnjeg mladića koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo obijesne vožnje u cestovnom saobraćaju.

Mladić se tereti da je navedenog dana sat poslije ponoći oglušio se na zapovijed policajaca koji su ga pokušali zaustaviti pomoću svjetleće policijske palice na raskrižju Selske ceste i Jadranskog mosta u Zagrebu.

Mladić, koji ne posjeduje vozačku dozvolu, nastavio se kretati unatoč tome što je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Policajci su u službenom vozilu uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih znakova krenuli u potjeru za mladićem.

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Osumnjičeni je tokom bijega u dvanaest navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se u sedam navrata kretao vozilom u suprotnom smjeru. Dolaskom do raskrižja sjevernog kolovoza Avenije Grada Dubrovnika, zapadnog kolovoza Mosta Mladosti i Rotora Zapruđe je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sletio na šljunčano proširenje s istočne strane zapadnog kolovoza Mosta Mladosti.

Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati prije nego što je lijevim bočnim dijelom udarilo u betonski nosač nadvožnjaka, gdje se i zaustavilo.

Općinsko državno odvjetništvo je podnijelo sudiji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Sudija istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičenom istražni zatvor, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije