Fantomski Mektićev spisak: Novinar Milomir Marić optužio bh. ministra sigurnosti

Radiosarajevo.ba
Fantomski Mektićev spisak: Novinar Milomir Marić optužio bh. ministra sigurnosti
Iako je bh. ministar sigurnosti Dragan Mektić demantirao postojanje spiska nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će navodno biti zabranjen ulazak u BiH, u Srbiji se još bave ovom temom.

Vojislav Šešelj, jedan od pobrojanih sa "spiska", rekao je da već ima zabranu ulaska u BiH, te da mu je drago što je njegovom ime ponovo spomenuto.

"Ovo je dovoljan razlog da jurim Mektića gdje god da se on pojavi u Srbiji. Mektić je izdajnik srpskog naroda i tako se ponašao u proteklom mandatnom periodu, radio je protiv srpskih nacionalnih interesa, spajtašio se s onim političkim snagama, prije svega muslimanskim, koje rade o glavi Republici Srpskoj. Tako da ako ga negdje vidite, javite mu da će se lijepo ovdje provesti kad ga se dočepam", rekao je Šešelj za ATV.

Oglasio se i Milomir Marić, glavni urednik televizije "Happy", i rekao da je "lista nepoželjnih osoba iz Srbije", kojima bi trebalo da bude zabranjen ulazak u BiH, pokušaj ministra sigurnosti u Vijeću ministara Dragana Mektića, da se "ponudi za nove funkcije svojim nalogodavcima iz Sarajeva".

"Njegovi pretpostavljeni u RS-u su mi pričali da su muslimani Mektića uhvatili u skrivanju tajni da je učestvovao u ratnim zločinima u okolini Prijedora i Srebrenici. On je sada bio prisiljen da se dokazuje pred svojim nalogodavcima iz Sarajeva da može da napravi srpske liste i da će, kao što je nekada likvidirao muslimane, biti poslušan i likvidirati Srbe na bilo koji način", rekao je Marić za Srnu, komentirajući vijest koju su objavile beogradske "Večernje novosti" a demantirana je od Dragana Mektića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije