Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor

Radiosarajevo.ba
Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor
Član uprave Tiska Fabris Peruško vrlo vjerovatno će biti novi povjerenik za Agrokor, javljaju hrvatski mediji iz dobro obavještenih izvora u vrhu vlasti Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske će uskoro održati sjednicu na kojoj će objaviti imena novog povjerenika za Agrokor i njegove zamjenice.

Zamjenica povjerenika trebala bi biti Irena Weber, trenutno savjetnica vanredne uprave za imovinski portfelj u Agrokoru.

Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Univerziteta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina kao konsultant u konsultantskoj tvrtki McKinsey &Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije.

Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih kompanija.

Irena Weber od juna prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije