Evroprajd u Beogradu: Povrijeđene dvije djevojke, već privedena 31 osoba

8
Radiosarajevo.ba
Evroprajd u Beogradu: Povrijeđene dvije djevojke, već privedena 31 osoba
Foto: Nova.rs / Evroprajd 2022 u Beogradu, ima povrijeđenih

U Beogradu bi u 17:30 sati trebala početi šetnja u okviru manifestacije "Evroprajd 2022". 

Uprkos zabranama MUP-a i odluci Upravnog suda, organizatori nisu odustali. Ulice u glavnom srbijanskom gradu su već zatvorene, a stigli su, osim učesnica, i protivnici šetnje koji protestuju.

Jedan od organizatora "Evroprajda 2022" Goran Miletić izjavio je agenciji Beta kazao da je MUP zabranio planiranu šetnju od skupštine Srbije do Kalemegdana, ali da je u međuvremenu odobrena šetnja od Ustavnog suda do Tašmajdana.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

U blizini zgrade RTS-a došlo je do incidenta kada su dvije djevojke prišle demonstrantima zbog slikanja, nakon čega je jedan od njih izletio iz mase i udarao ih po glavi, piše Nova.rs.

Evroprajd 2022 u Beogradu
Foto: Nova.rs: Evroprajd 2022 u Beogradu

Djevojke su uspjele doći do policije, te im je rečeno da se udalje nakon davanja izjave.

Četiri muškarca koji su danas šutirali pripadnike MUP-a Srbije u Takovskoj ulici ispred Doma Narodne skupštine Srbije zadržani su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su danas do 15 sati, zbog narušavanja javnog reda i mira u glavnom srbijanskom gradu, priveli 31 osobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije