Evo ko je muškarac koji se zapalio ispred Vlade Hrvatske: 'Vesela je i šaljiva osoba’

0
Radiosarajevo.ba
Evo ko je muškarac koji se zapalio ispred Vlade Hrvatske: 'Vesela je i šaljiva osoba’
Foto: Printscreen / Muškarac se zapalio ispred Vlade Hrvatske

U 9:37 sati u utorak, 11. jula, ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske na Markovom trgu u Zagrebu, muškarac se polio benzinom i zapalio.

Policajac mu je priskočio u pomoć, a uskoro je došla hitna pomoć koja ga je odvezla na Kliniku za traumatologiju gdje mu je pružena liječnička pomoć. Život mu je ugrožen te je intubiran.

“Možemo potvrditi dojavu u 9:37 da se čovjek zapalio van ograde s južne strane Markovog trga. Hitna pomoć je upućena”, potvrdili su nam iz Policijske uprave zagrebačke.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Doktorica Gordana Štajminger novinarima je rekla kako je muškarac koji se zapalio na Markovom trgu na sebi imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili. Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još intervencija jer je pozlilo novinarima koji su tu scenu vidjeli.

Dodala je da je čovjek koji se zapalio bio propali kockar, kojega je žena lani isto prijavila, psihički rastrojen.

“Stanje je vrlo ozbiljno, pacijent je životno i vitalno ugrožen”, kaže ona.

Liječnici su izvijestili da je čovjek 1967. godište.

Incident koji se dogodio ispred Banskih dvora, gdje se muškarac polio benzinom i zapalio, potresao je javnost. Podravski list piše da je, prema neslužbenim informacijama, riječ o 57-godišnjaku iz Virja, Koprivničko-križevačka županija, koji trenutno živi u Koprivnici.

Podravski list tvrdi da je bio zaposlen u HŽ-u (Hrvatske željeznice) i da je navodno hrvatski branitelj.

Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade RH. Objavljeno u kakvom je stanju

Muškarac se polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade RH. Objavljeno u kakvom je stanju

Ljudi koji ga poznaju opisuju ga kao veselu i šaljivu osobu, te je teško zamisliti da bi se odlučio na ovakav čin. Kolega s posla spomenuo je da je muškarac nedavno imao ozbiljnu operaciju želuca, ali nije pokazivao znakove koji bi upućivali na ovakav čin očaja”, prenio je Podravski.

Doktori su izvijestili da je muškarac u vrlo teškom zdravstvenom stanju i da se bori za život. Situacija je tragična i ukazuje na duboke osobne probleme s kojima se suočavao, a koji su nažalost završili ovakvim ekstremnim postupkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije