Euforija u Hrvatskoj nakon presude

Radiosarajevo.ba
Euforija u Hrvatskoj nakon presude

Građani okupljeni na trgovima širom Hrvatske, kao i hrvatski mediji sa oduševljenjem su propratili oslobađanje Ante Gotovine i Mladena Markača.

Jelačićevim trgom odzvanjaju povici "Ante, Ante", od kako je žalbeno vijeće počelo da obara tačke optužnice, a okupljeni, najvećim dijelom veterani, mašu zastavama.

Okupljanje ljudi uvjerenih u nevinost hrvatskih generala počelo je u brojnim gradovima Hrvatske još jučer, a praćeno je i molitvama i paljenjem svijeća.

TV komentatori koji su pratili događaj nisu mogli skinuti osmijeh s lica dok je sud obrazlagao odluke, ističući da su pale teze o zločinačkom poduhvatu i odgovornosti za zločine, odnosno propuštanja da se oni procesuiraju.

Jutarnji list je jutro u haškoj sudnici pratio uz naslov "Posljednje poglavlje rata", a zatim je naveo da je "Srušena cijela presuda", kao i da je "Hrvatska nevina".

Večernji navodi da je u pitanju "Pobjeda istine", dok Index.hr uz isticanje "erupcije oduševljenja širom hrvatske" navodi da su Gotovina i Markač slobodni ljudi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije