Erdogan u Hrvatskoj: Ulice pune policije, snajperisti na krovovima

2
Radiosarajevo.ba
Erdogan u Hrvatskoj: Ulice pune policije, snajperisti na krovovima
Anadoilija / Recep Tayyip Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je sinoć u Zagreb kako bi pridonio jačanju gospodarskih odnosa Hrvatske i Turske i otvorio novi islamski centar s džamijom u Sisku.

Danas će se na Pantovčaku susresti s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Predsjednici Milanović i Erdogan doći će na hrvatsko-turski poslovni forum u Westin kasnije popodne, pišu hrvatski mediji.

Na prometnicama, na gotovo svim ulazima u zgrade, ispred hotela u kojemu odsjeda Erdogan više je stotina policajaca. Ne samo hrvatskih, sve nadziru i turska policija te međunarodne sigurnosne službe.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/nakon-posjeta-bih-i-srbiji-turski-predsjednik-erdogan-doputovao-u-hrvatsku/468280[/related]

Takozvani ljudi-žabe, snajperisti, zavarivanje šahtova... To je samo dio sigurnosnog protokola, a jedna od specijalnih mjera zaštite su i dronovi, piše N1. Ispražnjena su parkirališna mjesta, uklonjene kante za smeće...

U brojnoj delegaciji koju Erdogan predvodi u posjeti Hrvatskoj su i njegova supruga Emine Erdogan, šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Numan Kurtulmus, pomoćnik predsjednika i portparol AK Partije Omer Celik, pomoćnik predsjednika AK Partije Efkan Ala, predsjednica Ogranka žena AK Partije Ayse Kesir, šef Uprave za vjerske poslove Turkiye Ali Erbas, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Predsjedništva Turkiye Ibrahim Kalin, šef Direkcije za odbrambenu industriju Ismail Demir, predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Turkiye Erol Ozver i brojni drugi zvaničnici i privrednici iz Turkiye.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije