Epilog tuče u Splitu: Jednoj učenici izbijena dva zuba, druga u modricama

Radiosarajevo.ba
Epilog tuče u Splitu: Jednoj učenici izbijena dva zuba, druga u modricama
Tri dana nakon tučnjave dviju srednjoškolki na parkiralištu u Splitu, koju je uz navijanje promatralo nekoliko tisuća ljudi, reakcije se ne stišavaju, a osude takvog ponašanja stižu sa svih strana.

Djevojke od 16 i 17 godina zbog krvave tučnjave dobile su prekršajne prijave zbog izrazito drskog ponašanja na javnom mjestu, a u slučaj će se uključiti i Centar za socijalnu skrb Split, prenosi 24sata.

Jednoj od njih navodno su izbijena dva zuba, a druga je prošla “tek” s modricama. Iako u ponedjeljak nakon tučnjave nijedna od prijavljenih maloljetnica nije zatražila ljekarsku pomoć, neslužbeno se doznaje da je u utorak, dan kasnije, jedna ipak zatražila ljekara zbog tegoba koje je osjećala nakon fizičkog obračuna. Navodno se žalila na glavobolje, mučninu i opću slabost, no kvalifikacije njezinih povreda još nema.

Nasilje među djevojkama u Splitu bilo je “vruća” tema i na sjednici Gradskog vijeća Splita. Zastupnik stranke Pametno nije bio zadovoljan izostankom osude nasilja, a nezavisni vijećnik Martin Mladen Pauk (25) medijskom pažnjom.

"Dvije balavice dobile su puno prostora, a pronašao sam tek mali tekst o 23-godišnjoj sportašici Nikiti Glasnović", čudio se Pauk, koji je svojedobno slovenskog političara Žana Mahnića pozvao na obračun u ringu.

Šokiran je bio i ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević.

Bjažević nam je generalno, ne dotičući se konkretnog slučaja, iznio kakve mjere centar u ovakvim slučajevima može poduzeti.

"Centar za socijalnu skrb postupa po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima. Svakako dajemo podršku žrtvi, ali se u proces uključuje i počinitelj. Centar upotrebljava mjere, neke su prema roditeljima, neke prema djetetu", kazao je Bjažević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije