EMSC se javio našem portalu i poslao grafički prikaz večerašnjeg potresa u Petrinji

0
A. S.
EMSC se javio našem portalu i poslao grafički prikaz večerašnjeg potresa u Petrinji
Foto: EMSC /Twitter / EMSC je javio našem portalu

Nakon što je portal Radiosarajevo.ba objavio informaciju da se na području Petrinje, u Hrvatskoj, dogodio novi zemljotres, iz Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) su se javili našem portalu putem Twittera, kako bi nam pojasnili šta se dešavalo nakon potrasa

Posjetimo, naš portal je iza 17 sati prenio informaciju EMSC-a da se u 16:54 sata večeras osjetio potres magnitude 3.5 po Richteru, a epicentar je ponovo bio kod Petrinje.

Iz EMSC-a su pojasnili za naš portal u tweetu šta se dešavalo, uz grafički prikaz, koji prenosimo u cijelosti:

"Ovdje je intenzitet i distanca (crvena krivulja) koju smo izvukli nakon potresa, iz Izvještaja za najnoviji 3.5 zemljotres u Petrinji. Može se primijetiti da su na istoj udaljenosti pojedinačni izvještaji (plave tačke) vrlo varijabilni. Neki osjećaju potresanje, a drugi opet ne", napisali su iz EMSC-a i tagovali naš portal na Twitteru.

Podsjetimo, Hrvatsku je nešto prije 17 sati večeras pogodio novi zemljotres.

Prema podacima Seizmološke službe Hrvatske, potres je bio magnitude 3.5 po Richteru, a epicentar je ponovo bio kod Petrinje.

Vrijeme potresa 16:54 sata.

"Ovaj je bio došta jak, prvo eksplozija, onda podrhtavanje, cijela kuća se zatresla kao da je granata opalila!", "Ovaj je bio baš jak", "Kratko, ali prilično snažno podrhtavanje", samo su neki od dojmova korisnika EMSC-ove aplikacije za zemljotrese.

Korisnici iz Bosne i Hercegovine su pisali - osjetio i u našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije