Eksplodirao gasovod u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Eksplodirao gasovod u Beogradu

Kako javljaju srbijanski mediji, jutros je u 7,30 eksplodirao je gasovod na Ibarskoj magistrali u Beogradu, na dijelu kod groblja Orlovača. Plamen je dostizao visinu i do 40 metara, no srećom, u ovoj nesreći nema povrijeđenih. 

"Požar koji je izbio u blizini Ibarske magistrale poslije eksplozije u gasovodu je ugašen i ni u jednom trenutku ljudski životu nisu bili ugroženi", izjavila je jutros načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović. 

Inače, eksplozija u gasovodu bila je toliko jaka da je poprilično uznemirila stanovnike okolnih naselja, uključujući i građane Petlovog brda. 

"Dobili smo dojavu u 20 minuta do osam sati, a u 7.50 smo već bili na terenu. Oko 8.20 ekipe Srbijagasa isključile su gasovod poslije čega smo mogli da inetrvenišemo", rekla je Žugić Vuksanović za Studio B. 

Ekipe vatrogasaca morale su da sačekaju da gas u cijevima sagori da bi završili intervenciju. O uzrocima eksplozije još se ništa ne zna, a policija je pokrenula istragu, javlja Mondo.rs. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije