Mišljenje / Edi Rama: Islam je dar koji je grijeh odbaciti

27. 04. 2022. u 09:58:00 AA

Shares: 0

Pod pokroviteljstvom premijera Albanije Edija Rame i njegove supruge Linde Rame u Tirani je u utorak upriličen zajednički iftar kojem su prisustvovale brojne zvanice iz različitih sfera društvenog života, javlja Anadolu Agency (AA).

Iftaru, organizovanom u Palati kongresa u Tirani, prisustvovali su ministri, zastupnici u albanskom parlamentu, ambasadori, kao i predstavnici raznih institucija i organizacija civilnog društva.

Rama je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što nakon dvije godine ponovo može organizovati zajednički iftar i ugostiti brojne zvanice.

"Nedostajalo mi je ovo okupljanje, jer mi je iftar već godinama ostavljao poseban ukus ljudskosti, gajio dobrodošli osjećaj mira”, rekao je Rama i dodao:

"Suština ove trpeze je nesumnjivo islam, ali s druge strane islam nije samo vjera koju žarko prihvaćaju muslimanski vjernici, već i bezuslovni dar cijelom čovječanstvu, dar koji je grijeh odbaciti", poručio je Rama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)