Dvostruko ubistvo u Zagrebu: Maricu i Sinišu izboli su nožem

Radiosarajevo.ba
Dvostruko ubistvo u Zagrebu: Maricu i Sinišu izboli su nožem
FOTO: Helena Tkalčević/24sata / Policija je službeno potvrdila da je riječ o dvostrukom ubistvu

Dan nakon stravičnog zločina na zagrebačkim Strugama policija je službeno potvrdila da je riječ o dvostrukom ubistvu.

Beživotna tijela Marice M. i Siniše M., njezinog posinka, pronađena su u subotu oko 13 sati u porodičnoj kući u III. Strugama. Neslužbeno se saznaje da su ubijeni nožem, ali policija ga još nije pronašla. Tragaju za oružjem, ali i za ubicom.

Podsjećamo, susjed je pronašao beživotno tijelo Marice, koja je ležala na leđima u krvi, te je odmah istrčao iz kuće pozvati majku jer je mislio da joj je pozlilo i da je pala. Kad je njegova majka ušla u kuću, shvatila je da je Marica mrtva te su odmah izašli iz kuće i nazvali policiju.

Zatim počeli dozivati njezina posinka Sinišu M. (50), koji u trošnoj kućici živi s maćehom otkad mu je prije 15 godina preminuo otac. Nije se javljao. Kasnije su saznali da je policija u spavaćoj sobi na krevetu pronašla njegovo mrtvo tijelo.

To su jako dobri ljudi. I on i ona. On je imao nekih psihičkih problema zbog kojih se liječio, znam da je bio nesposoban za rad, ali nikad nije bio nasilan. Mi smo znali da ga moramo pustiti ako nije dobre volje i sve će biti ok“, ispričali su mještani Struga, prenosi 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije