Dvojica srbijanskih državljana optužena za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
Dvojica srbijanskih državljana optužena za ratni zločin


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci optužilo je dvojicu srbijanskih državljana zbog sumnje da su u mjestu Donji Hrastovac kod Hrvatske Kostajnice 1991. ubili tri hrvatska civila i pet zarobljenih pripadnika MUP-a, izvijestilo je tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama, prenosi Fena.

Optužnica za ratni zločin podignuta je zbog sumnje da su u rujnu 1991. za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i paravojnih postrojbi na Hrvatsku ubili tri hrvatska civila i pet pripadnika MUP-a koje je prije toga uhitila i zatvorila njihova postojba.

Tužiteljstvo tvrdi da su po naredbi sad pokojnog zapovjednika postrojbe zarobljenike kamionom prevezli na polje zvano "Čede Simić bara" i tamo ih ubili hicima iz vatrenog oružja.

Optuženi su nedostupni hrvatskom pravosuđu, a protiv jednog od njih već ranije određen pritvor i raspisana potjernica. Za drugog su, pak, zatražili raspisivanje potjernice i određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega, uticaja na svjedoke i posebno teških okolnosti kaznenog djela, stoji u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije