Dvojica Srba na Kosovu uhićena zbog krijumčarenja ljudi

Radiosarajevo.ba
Dvojica Srba na Kosovu uhićena zbog krijumčarenja ljudi

Kosovska policija uhitila je dvojicu Srba u selima Gušterica i Sušica na centralnom Kosovu zbog sumnje da su uključeni u krijumčarenje migranata i da su počinili kaznena djela prevare i falsificiranja isprava.

Uhićeni Srbi lišeni su slobode u policijskoj operaciji nazvanoj "Kum" rano jutros zbog, kako je saopćeno iz policije, kontinuiranog krijumčarenja migranata i falsificiranja putnih isprava.

Slobode su lišeni kosovski Srbi D.D i S.K. i oni su, kako sumnjaju u policiji, falsificiranjem raznih putnih isprava omogućavali odlazak različitim osobama u zemlje EU, precizira se u priopćenju.

Istraga je provedena pod nadzorom Odeljenja za teška kaznena djela tužiteljstva u Prištini, a u akciji je zaplijenjen određen dokazni materijal među kojim su pečati suda u Gračanici, sedam pečata različitih poduzeća, jugoslovenske osobne karte, laptop računare i slično.

   

  Osumnjičenim Srbima po nalogu tužitelja određen je pritvor, dodaje se na kraju policijskog priopćenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije