Dvije osobe prijavljenje zbog oglasa o prodaji bubrega

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe prijavljenje zbog oglasa o prodaji bubrega

Beogradska policija podnijela je kaznene prijave protiv dvije osobe za koje se sumnja da su preko interneta davali oglase o prodaji bubrega

Kaznene prijave podnijete su protiv A. K. (39) i G. S. (38) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo iz članka 79 Zakona o transplantaciji organa.

Kako je saopćeno danas iz MUP-a, policija je prikupljala obavijesti od osoba koja su objavljivala oglase za prodaju organa i informacije o potencijalnim kupcima i kontaktima s njima, liječnicima koji bi eventualno izvršili transplantaciju, kao i objektima u kojima bi eventualno transplantacija bila izvršena - zdravstvenim ustanovama ili neadekvatnim objektima koji nisu iz Plana mreže zdravstvenih ustanova koje je donijela Vlada Republike Srbije.

Trgovina organima trebala je biti izvršena mimo medicinskih ustanova preko kojih je način doniranja ili prodaje reguliran, prenosi Tanjug.

Osumnjičenima su, radi daljnjeg postupka, oduzeti računala i mobiteli, a preko Uprave za međunarodnu policijsku suradnju Interpol-Europol-Selec obaviješteni su nadležni organi države iz koje su uslijedili pozivi na oglas.

Policija će u narednom razdoblju  nastaviti provjere internet stranica i drugih oglašivača, kako bi se spriječila trgovina ljudskim organima, navedeno je u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije