Dubrovnik: Mladić ubio majku i pokušao samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik: Mladić ubio majku i pokušao samoubistvo

U Dubrovniku je jučer poslijepodne 28-godišnjak ubio majku i zatim skočio kroz prozor pri čemu je zadobio teške povrede opasne za život, saopštila je danas dubrovačko-neretvanska policija, javlja Fena.

Prema policijskom izvještaju, jučer oko 17:15 sati u dvorištu kuće u Ulici Đura Baglivi policija je zatekla 28-godišnjaka s vidljivim tjelesnim povredama, a u porodičnom stanu povrijeđenog, koji se nalazi u istoj ulici, pronađeno je tijelo njegove 60-godišnje majke.

Obavljenim uviđajem, kojim je rukovodila nadležna državna tužiteljica, te do sada prikupljenim saznanjima utvrđene su osnove sumnje da je 28-godišnjak oko 17 sati nakon kratke porodične svađe majci zadao više ubodnih rana nožem od kojih je umrla.

Potom je pokušao izvršiti samoubistvo skočivši kroz prozor s visine od oko četiri metra na kameno tlo dvorišta. Prevezen je u dubrovačku bolnicu, gdje je zbog teških povreda opasnih za život zadržan na liječenju.

U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti tog tragičnog događaja. Kako se nezvanično saznaje, radi se o dugogodišnjem ovisniku o narkoticima. Ubijena je njegova majka, koja je radila kao prodavačica u trgovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije