Dubrovnik i dalje najtopliji grad u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik i dalje najtopliji grad u Hrvatskoj

Vrhunac ljetnih vrućina se nastavlja pa je tako jutros u 5:00 sati u Dubrovniku izmjereno 33 Celzijeva stepena, te je prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske, taj grad ponovno bio najtopliji u zemlji, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Naime, jučerašnja temperatura zraka je iznosila 38.2 °C, što je samo za 0.2 °C manje od apsolutnog temperaturnog rekorda koji iznosi 38.4 °C, a koja je postavljena prošle godine 7. augusta.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, najgore se očekuje sutra, kada će temperature biti i stepen više nego danas, što znači da su velike šanse u obaranju temperaturnog rekorda, ali isto tako prema podacima DHZ za vikend nas očekuje pad temperature za oko pet stupnjeva.

Zbog toplinskih valova koji mogu nepovoljno utjecati na zdravlje, iz Ministarstva zdravlja preporučuju da se ne izlazi vani po najjačem suncu, pije mnogo tekućine i jede laganija hrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije