Dubrovnik: Bosanke opljačkale Srbijanku, a uhapšene dok su džeparile Brazilku

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik: Bosanke opljačkale Srbijanku, a uhapšene dok su džeparile Brazilku

Radeći na prevenciji nezakonitih radnji u zoni stare gradske jezgre u Dubrovniku, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su u popodnevnim satima 11. jula, na Stradunu spriječili dvije državljanke Bosne i Hercegovine u dobi od 21 i 51 godine u krađi novčanika iz torbe državljanke Brazila. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su im u izvršenju kaznenog djela pomagale još tri ženske osobe čiji identitet je poznat policiji te je za njima raspisana potraga, izvještava Dubrovački dnevnik.

Također je utvrđeno da su osumnjičene u popodnevnim satima u srijedu, 10. jula, na predjelu stare gradske luke u Dubrovniku iz torbe državljanke Srbije otuđile novčanik u kojem su se nalazili njeni lični dokumenti, novac i bankovne kartice.

Zbog sumnje da su počinile kaznena djela krađe uhićene državljanke BiH su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije