Dubrovnik: Arapi odbili platiti račun od 50.000 eura, pa završili u stanici

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik: Arapi odbili platiti račun od 50.000 eura, pa završili u stanici
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL / Superjahta Yas u Dubrovniku

U dubrovačku Luku Gruž uplovila je proteklog vikenda jedna od najvećih jahti na svijetu.

Vlasnik jahte 'Yas' dužine 141 metar je emir Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, a njome se često služi i njegov sin princ Mohammed.

I čini se da su princ i njegova ekipa otkrivajući čari dubrovačkog noćnog života izazvali aferu o kojoj se naveliko priča u kuloarima.

Kako nezvanično doznaje Dubrovački dnevnik, jedan od VIP uzvanika s jahte Yas u Revelinu je tokom večeri častio zgodne hostese u jednom klubu skupim šampanjcem, a litre alkohola je popilo društvo Princa Mohammeda sve dok nije došao račun od 50 hiljada eura.

Jedan iz društva koji je trebao platiti račun je, kako piše Dubrovački dnevnik, odbio platiti za piće hostesa pa je u cijelu priču s naplatom računa došla i zaštitarska služba, a potom i policija.

Muškarca mlađe životne dobi priveli su u Policijsku stanicu, a on je potom uz pomoć drugih gostiju platio račun koji je bio viši od 375 hiljada kuna (oko 100 hiljada KM). S 'neplatišom' je bila i ženska pratnja u policiji gdje su očito nakon otrežnjenja i šoka shvatili da su navedeni iznos i naručili, ali i popili.

Ni iz policije, niti iz samog kluba nisu željeli potvrditi informacije do kojih je došao Dubrovački dnevnik, jer je i inače poslovna politika tog kluba da se ne oglašavaju po pitanju VIP osoba bez njihovog pristanka

Tatin sin, zgodni princ je i prije dvije godine bio u Hrvatskoj. Iako je obišao cijeli svijet, Dubrovnik ga je oduševio očito toliko da ga je ponovno posjetio. Bogatstvo obitelji se procjenjuje na desetak milijardi dolara. Kompanije njegovog oca broje više od 50 hiljada zaposlenih, a vlasnik je i treće najveće jahte na svijetu duge 162 metra, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije