Zavod za statistiku Crne Gore: 2 Eura je dovoljno za tri obroka dnevno

Radiosarajevo.ba
Zavod za statistiku Crne Gore: 2 Eura je dovoljno za tri obroka dnevno
Za dnevnu ishranu jedne osobe u Crnoj Gori je, prema državnom Zavodu za statistiku, dovoljno dva eura kojima se mogu obezbijediti tri obroka.

"Ja bih njima preporučila da oni svoju djecu hrane sa dva eura dnevno, a ne da to nama govore. Sa dva eura dnevno se ne može ni kokoška nahraniti", kaže Podgoričanka Maja Vujović revoltirana zbog državne statistike po kojoj je za tri obroka za jednu osobu u jednom danu dovoljno dva eura.

Nije Maja jedina.

Njena sugrađanka Mira Bošković, poput mnoštva drugih građana Crne Gore, konstatuje da to nije moguće jer je za samo jedan ručak potrebno bar pet eura, piše Radio Slobodna Evropa

Ovakva negodovanja su reakcija na vrijednost januarske potrošačke korpe od 628 eura koja je za skoro 300 eura manja od decembarske.

Posebno je, kao prst u oko, doživljen podatak državnog Zavoda za statistiku – Monstata, da je za ishranu četvoročlane porodice dovoljno 256 eura. Kada se to podijeli sa 30 dana, ispada da je za pripremu tri obroka za jednu osobu dovoljno dva eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije