Državljanin BiH nestao na ljetovanju u Hrvatskoj, HGSS traga za njim

Radiosarajevo.ba
Državljanin BiH nestao na ljetovanju u Hrvatskoj, HGSS traga za njim
Foto: Facebook / Ilustracija
U nedjelju oko podneva pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, nakon potrage za državljankom Poljske koju su okončali tako što su nakon četiri dana pronašli njeno tijelo, dobili su novu dojavu o nestalom državljaninu BiH u Podacima.

"Državljanin BiH uputio se iz starog sela prema planini i javio se jučer. Tražimo lociranje mobitela i pomoć helikoptera, jer na ovim temperaturama pas nema izoštren njuh i treba čekati noć", kazao je za 24sata Stipe Bišelić, voditelj potrage.

Za sada su HGSS na terenu kojeg, unatoč nesnosnim vrućinama, pažljivo i detaljno pretražuju. no još uvijek bez uspjeha.

"I mi smo na izmaku snaga sve ekipe su još od četvrtka na terenu, ljudi su izmoreni, ali nećemo odustati potraga se nastavlja", riječi su Stipe Bušelića koji i ovim putem moli sve avanturiste i zaljubljenike u planinarenje da se ne upuštaju prema Biokovu.

Spomenimo da statistike govore kako ova prelijepa planina, ali u istom trenutku itekako opasna svake godine odnese ljudske živote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije