Dritan Abazović objavio fotografije pronađene ukradene opreme sa aerodroma Dubrovnik

0
Radiosarajevo.ba
Dritan Abazović objavio fotografije pronađene ukradene opreme sa aerodroma Dubrovnik
Foto: Facebook / Ukradena oprema

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na društvenim mrežama da je, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena iz Zračne luke Čilipi tokom napada na Dubrovnik 1991. - 1992.

Kako je objavio Abazaović, oprema s Čilipa završila je u Tužilaštvu.

"Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena s Aerodroma Čilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske historije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo", napisao je Abazović na svom Facebook profilu te dodao:

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

"Vodimo transparetnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne historijske lekcije. O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim putem upoznati i kolege iz Hrvatske. Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se s njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale", poručio je Abazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije