Dramatični prizori: Razorna oluja u Požegi srušila debeli zid zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Dramatični prizori: Razorna oluja u Požegi srušila debeli zid zatvora
Foto: Pozega.eu / : Razorna oluja u Požegi srušila debeli zid zatvora

U jučerašnjem nevremenu koje je oko 16 sati zahvatilo Požeštinu nastala je velika šteta na porodičnim kućama, privrednim objektima, automobilima i na poljoprivrednim usjevima.

Među ostalim, stradao je i ženski zatvor u Požegi na kojem je srušen ogradni zid, a prozori su razbijeni.

Oko 40 metara dugačak zid pod naletom jakog vjetra ulegnut je na zemlju kao da je neko valjkom prešao preko njega. Oštećeni su i crijepovi, a prozorska stakla na Kaznionici su porazbijana, piše 034portal.hr koji javlja da zid osiguravaju čuvari, piše Jutarnji.hr

"Razmjeri štete su veliki i sve gradske službe su na terenu, ali jako je teško da ćemo mi u nekom kratkom vremenu moći izaći popisati sve štete. Stoga, apeliramo na građane da pokušaju sanirati nastale štete u što većoj mjeri kako ne bi zbog eventualnih dodatnih nepogoda, nastale još veće štete i problemi, te da dokumentiraju sve nastale štete.

To će olakšati posao procjene olakšati, no da će taj posao potrajati i nekoliko tjedana, to je sigurno, s obzirom na broj stambenih jedinica koje su oštećene u ovom trenutku", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Požege i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, prenosi Požega.eu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije