Dramatične scene u bh. susjedstvu: Drava nosi sve pred sobom, urušavaju se kuće

3
Radiosarajevo.ba
Dramatične scene u bh. susjedstvu: Drava nosi sve pred sobom, urušavaju se kuće
Foto: Screenshot / Youtube / Poplave u Hrvatskoj

Nakon obilnih kiša koje su ovih dana padale u Sloveniji i Hrvatskoj vodostaji mnogih rijeka su vrlo visoki, a situacija alarmantna.

Kuća smještena u prvom redu uz jezero Šoderica također je pod prijetnjom, voda je prouzročila štetu njenom zidu i dovela do pucanja dijela zida.

Jezero je izašlo iz svojih obala, stvarajući male vodopade, a voda je poplavila ugostiteljski objekat, kamp, igralište i šetalište, potpuno ih prekrivajući.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Jezero je prepuno, a šetalište, kamp, odbojkaško igralište i ostalo što je uz njega u neprepoznatljivom su stanju. Dio tla se urušio i stvorio goleme rupe te je cjelokupan teren neprohodan.

Dramatično je i u Novom Virju, gdje je voda došla već do prvih kuća.

"Potrebne su ruke za punjenje vreća i postavljanje zečijih nasipa. Možete doći ispred crkve u Medvedički ili DVD Drenovica", apeliraju mještani.

"Zbog izvanrednog stanja podizanja vodostaja rijeke Drave danas je za sav promet zatvoren dio državne ceste 41 od Botova do Drnja, a u Gotalovu se promet preusmjerava na relaciju Gola – Ždala – Repaš i obrnuto", javljaju iz policijske uprave te mole sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika, piše Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije