Zamalo kobno u Zagrebu: Bez razmišljanja skočila u bujicu i spasila invalida

Radiosarajevo.ba
Zamalo kobno u Zagrebu: Bez razmišljanja skočila u bujicu i spasila invalida
Foto: Facebook / Podvožnjak u Miramarskoj

U potopu koji se sinoć dogodio u Zagrebu, stradale su ulice, brojni stanovi i poslovni prostori...

Ljudi su spašavali svoju imovinu, a voda je zamalo odnijela i ljudske živote.

Naime, ispod podvožnjaka u Miramarskoj ulici nekoliko je automobila ostalo zarobljeno pod vodom. U jednom od njih je bio i Josip Šimić, koji je invalid pa umjesto jedne noge ima protezu, piše RTL.hr.

''Stao sam, ali je auto sam od sebe nastavio dalje dok nije završio pod vodom i potonuo. Uspio sam nekako izaći van i popeti se na krov. Pomogla mi je jedna djevojka koja mi je dodala protezu i pomogla. Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan'', ispričao je Šimić za RTL.

Njega su na kraju iz bujice izvukli vatrogasci.

Tek je jutros došao po auto nakon što je voda splasnula.

''Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa'', kazala je njegova supruga Vladimira.

"Nešto nakon 1 sat poslije ponoći probudio me mobitel. Pokušavala sam shvatiti što se događa. 'Polovila' sam riječi: 'Policija, vaš muž je imao prometnu nesreću...' Kao u noćnim morama u kojima nemaš snage govoriti, a vrištao bi. Uspjela sam upitati je li živ. 'Da, tu je, pokraj mene, samo je potpuno mokar, morate doći po njega...' S olakšanjem sam čula i njegov glas'', kroz suze je dodala za RTL.

''On je zajedno s autom bio potpuno pod vodom. Prednja vrata su se blokirala i nije ih mogao otvoriti. Uspio je nekako otvoriti stražnja i isplivati. Ta žena se doslovno bacila u vodu i doplivala do njega. Za to ne postoje riječi koje bi opisale takvu hrabrost i našu zahvalnost'', priča Vladimira koja je još u šoku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije