Drama u Srbiji: Ugušila majku kesom pa presudila sebi

3
Radiosarajevo.ba
Drama u Srbiji: Ugušila majku kesom pa presudila sebi
Foto MUP Srbije / Policija / Ilustracija

Tijelo Vesne A. (53), osumnjičene da je u porodičnoj kući na Voždovcu ubila majku Mariju A. (93), pronađeno je i sumnja se da je izvršila samoubistvo.

Kako saznaje portal Blic, njeno tijelo pronađeno je u stanu na Vračaru.

Policija je od sinoć, kada je u kući pronađeno tijelo starice tragala za njenom kćerkom.

Mještani zbunjeni: Rekordna temperatura u Jadranskom moru znatno spala

Mještani zbunjeni: Rekordna temperatura u Jadranskom moru znatno spala

Prema nezvaničnim informacijama, pored tijela ubijene Marije A. pronađeno je oproštajno pismo, a za koje se sumnja da ga je napisala njena kćerka i u kojem je navodno priznala zločin i otkrila motiv.

Uviđaj na mjestu zločina obavio je dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je naložio obdukciju.

"Baku nisam vidjela dugo, bila je bolesna, pa smo joj svi u komšiluku pomalo pomagali. Njenu kćerku sam posljednji put vidjela prije dva dana. Obično smo zajedno uvečer šetale pse", kazala je komšinica.

Ona kaže da je u posljednja dva dana primijetila i čudno ponašanje njihovog psa, ali da nije mogla ni da nasluti da se u neposrednoj blizini dogodio zločin.

"Obično su psa držali u kući, ali ta posljednja dva dana pas je bio u dvorištu. Pomislila sam da su ga izvele zbog vrućine, nisam mogla ni da naslutim da se nešto strašno moglo dogoditi u kući, zbog čega bi psa izveli napolje", dodaje komšinica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije